Tai baziliko padažas. Jis tinka viskam.. Ir makaronam, ir salotom, ir .. ir ..
҉ Žaliasis baziliko padažas ҉
2 saujos šviežių bazilikų
3 čeanako skiltelės
3 šaukštai kedrų riešutų
150 ml. aliejaus
5 šaukštai tarkuoto sūrio (geriausia parmezano)
Juodųjų pipirų
- Kedrų riešutus pakepinti 5min., kol pagels.
- Atvėsinti.
- Susmulkinti bazilikus, česnaką, kedro riešutus.
- Visą masę sumaišyti su 3 šaukštais alyvuogių aliejaus.
- Maišant po truputį supilti likusį aliejų.
- Suberti tarkuotą sūr ir pagal skonį juodųjų pipirų pabarstyti.
- S k a n a u s :)
Šaltinis: žurnalas "Mano namai".
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą