2012 m. kovo 8 d., ketvirtadienis

Traški kinietiška vištiena su apelsino padažu




Ar gaminčiau dar kartą? Taip.

Gaminimas. Yra ką nuveikti.

҉  Kiniška TRAŠKI vištiena apelsinų padažė  ҉


apie 500 g viš­tie­nos;
4 šaukštai miltų;
4 šaukkštai krakmolo;
1 kiau­ši­nis;
1 šaukštas alie­jaus;
2 šaukštai sojos padažo;


Padažui:
sauja smul­kintų svo­gūno laiškų (nebūtina);
3 skil­te­lės česnako;
1 a.š. tar­kuoto imbiero;
100 gr. vandens;
5 šaukštas rudojo cukraus (dedu baltąjį aš);
1 š.aukštas krakmolo;
5 šaukštas sojos padažo;
1 šaukštas ryžių acto.(vieną kartą dėjau paprastą, kitą kartą obuolių..)
2 apel­sinų sultys;
1 apel­sino žievelė;



1. Supjaustome vištieną gabaliukais;
2. Suplanti kiaušinį, įdėti miltus, krakmolą, aliejų, soją ir vištieną. (Jeigu norisi, kad vištiena būtų dar labiau traškesnė - dėkite daugiau krakmolo nei nurodyta);
3. Iškepame įkaitintame aliejuje vištienos gabaliukus. Nusisausiname juos ant popierinės servetėlės.
4. Keptuvėje pakepiname česnaką. Sudedame likusius padažui reikalingus ingredientus.
p.s. krakmolą aš sumaišiau su vandeniu ir tik tada dėjau į bendrą masę..
5. Kepame kol padažas sutirštėja.
6. Į padažą sudedame vištieną ir išmaišę tiekiame.
7. Skanaus :)

















Komentarų nėra:

Rašyti komentarą