Kiniškas maistas - karaliauja mano virtuvėje..
Dalinuosi receptu su jumis. Jis užkariavo mano šeimos širdį.. Tikiuosi užkariaus ir Jūsų ;)
Šį kartą nenurodžiau kiekio - tebūnie tai lieka Jūsų fantazijos vaisiumi.. :)
Ar gaminčiau dar kartą? Taip.
Gaminimas. Nieko sudėtingo.
Gaminimas. Nieko sudėtingo.
҉ Kinietiška vištiena apelsinų padaže ҉
1. Gan smulkiai supjausčius vištieną marinuojame padaže: balto vyno ir sojos. Tai turėtu trukti apie 30 min.
2. Jau ''išsimarinavusią" vištieną įdedame į maišelį, kuriame jau turėtų būti pripilta kukurūzų krakmolo, ir viska gerai pakratome.
3. Keptuvė turi būti gerai įšilusi, aliejus jau karštas ir tik tuomet dedame vištienos gabaliukus ir kepame.
4. Kol vištiena kepa - gaminame padažą. Pasiimame pora apelsinų ir nutarkuojame jų žievę. Tada iš jų išspaudžiame sultis. Į sultis sudedame cukrų (jo reikėtų dviejų šaukštų) ir sojų padažą (trys šaukštai). Viską išmaišome.
5. Pagaminus padažą jį padedame į šoną ir į keptuvę, kurioje kepa vištiena dedame susmulkintą imbierą ir česnaką. Jų reikėtų apie du šaukštelius - abiejų. Suverčiame padarytą padažą.
6. Patiekalą laikyti ant ugnies reikia tol, kol visas skysti išgaruos (gan dažnai pamaišant) ir vištienos gabaliukai pasidengs gražia karemeline spalva.
7. S k a n a u s !:)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą