Š
Striudelio receptų yra daugybė - vienų tešlą reikia laikyti per naktį.. Kitų nereikia.. Aš pateiksiu kuklų, paprastą ir pakankamai greitą.. Sako galima su tešla perdaug nevargti ir nusipirkti sluoksniuotos bemielės tešlos..
Striudelio receptų yra daugybė - vienų tešlą reikia laikyti per naktį.. Kitų nereikia.. Aš pateiksiu kuklų, paprastą ir pakankamai greitą.. Sako galima su tešla perdaug nevargti ir nusipirkti sluoksniuotos bemielės tešlos..
Ar gaminčiau dar kartą? Galbūt.
҉ Austriškas štriudelis ҉
1,5 miltų stiklinės
3,5 šaukšto (lydyto) sviesto
1,5 šaukštelio kepimo miltelių
3 kiaušiniai
400 g. varškės
2,5 šaukšo medaus ir tiek pat cukraus
0,5 šaukštelio citrinos tarkuotos
1 a. šaukštelis druskos
1. Sumaišyti miltus, kepimo miltelius, 4-5 v.š.šilto vandens ir 1,5 v.š. sviesto. Viską sumaišyti, uždengti virtuviniu rakšluoščiu ir 30 min palikti.
2. Sutarkuotą citrinos žievelę, sumaišyti su suplaktu kiaušiniu, medumi, cukrumi, druska.
3. Iškočioti tešlą plonu sluoksniu ir ištepti likusiu sviestu. Sudėti įdarą (varškę - ją sutrinti, įpilti cukraus apie pusė stiklinės ir įdėti 1 kiaušinį).
4. Tešlą su varške susukti į vyniotinį.
5. Kepti 200 C apie 40 min.
6. Skanaus:)
Kol štrudelis kepa ruošiame vanilinį padažą:
- 1 kiaušinį, pieno 200 ml, bulvių krakmolo pusė šaukšto, cukraus 2 šaukštus, vanilinio cukraus 1.v.š. - viską sudėti į puodą, gerai išmaišyti ir įjungti ugnį. Kaitinam ant ugnies, kol padažas sutirštės. Bet dar prieš susidarant gumuliukams turime padažą nuimti nuo viryklės.
Iškeptą štriudelį apibarstome cukraus pudra :)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą