2012 m. kovo 25 d., sekmadienis

Plikyti pyragaičiai

Labai paprasti, skanus, minkštučiai ir nereikalaujantys ilgo pirkinių sąrašo :)






Ar gaminčiau dar kartą? TAIP

Gaminimo sudėtingumas: kaip 2x2 paprasčiau nebūna.

Kepimo laikas: darymui užtrukau apie 10 - 15 minučių, iškepiau per 40 minučių (recepte rašė, kad reikia kepti 20-30, bet išemus po 30 min radau dar neiškepusios masės viduje).


  Plikyti pyragaičiai
Sviesto 80 gr.
Vandens 120 ml.
Kiaušinių 4 vienetai
Miltų 130 gr.
Cukraus 4 šaukštai

Druskos 0,5 a.š.
Kepimo miltelių 1 a.š.






       1. Cukrų, druską, vandenį ir sviestą sudėti į puodą ir užvirti.
       2. Užvirus - nukelti puodą nuo viryklės ir supilti miltus, išmaišyti masę. Puodą vėl padėti ant ugnies ir kaitinti vis pamaišant. Kaitinti apie 1 minutę, kol susiformuos lengvai nuo puodo sienėlių atlimpanti masė. Nuimti nuo viryklės.
     3. Išplaktus keturis kiaušinius supilti į šiektiek pravėsusią masę. Gerai išmaišius sudėti kepimo miltelius.
     4. Jau galima formuoti pyragaičius su konditeriniu švirkštu. Juos kepti 230 C temperatūroje apie 40 minučių.



p.s. recepte, kuriuo aš naudojausi buvo parašyta 1 šaukštas cukraus + daug pudros užbarstyti ant pyragaičių.. Skonis buvo nekoks.. taip trūko kažko saldesnio.. Dėl to antrą kartą kepiau jau su 4 šaukštais cukraus.

Jeigu norite įdėti KAŽKO į plikytus sausainiukus galima dėti trintos varškės saldžios. (Į katik iškepusius sausainiukus). Taip pat tinka ir kondensuotas pienas, tirštesnė uogienė bei šokoladas :)


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą