2012 m. sausio 30 d., pirmadienis

Paprastosios bandelės

Bandelės

Tikros pusryčių bandelės! Akytos, minkštos ir nuostabiai kvepiančios bandelės.. Šimtą kartų skanesnės nei gaminamos Maximos! :)


҉  Mielinės bandelės  ҉

500 g. miltų
45 g. sviesto
1 a.š. druskos
7 g. mielių (sausų)
apie 150 ml. labai karšto vandens
apie 150 ml pieno (aš neturėjau, todėl dėjau kefyrą)
1 a.š medaus arba 2 a.š cukraus
aliejaus

  • Miltus ir sveistą sutrinti kartu
  • Įmaišyti druską ir mieles
  • Vandenį, pieną (neturėjau, tad dėjau kefyrą) ir medų sumaišyti ir pilti į bendrą masę.
  • Truputį paminkius rankomis, turi gautis labai lipni tešla.
  • Palikti ją 1h/1h30min šiltai, kad pakiltų dvigubai.
  • Pakilusią tešlą paminkyti ir padalinti į 12 - 16 gumulėlių. (darant gumulėlius, reikėtų rankas pasitepti kaskart miltais, nes tešla begalo lipni).
    Prieš dedant gumulėlius į skardą - reikėtų BŪTINAI ją patepti aliejumi ar sveistų, nes kitaip bandelių nepavyks atplėšti nuo skardos:)
  • Būsimas bandeles, reikia dar 30 min palikti tam, kad jos vėl pakiltų.
  • Tada kepti 200 C temperatūroje apie 30 min.
  • S k a n a u s ! :)





Komentarų nėra:

Rašyti komentarą