Bandelės |
Tikros pusryčių bandelės! Akytos, minkštos ir nuostabiai kvepiančios bandelės.. Šimtą kartų skanesnės nei gaminamos Maximos! :)
҉ Mielinės bandelės ҉
500 g. miltų
45 g. sviesto
1 a.š. druskos
7 g. mielių (sausų)
apie 150 ml. labai karšto vandens
apie 150 ml pieno (aš neturėjau, todėl dėjau kefyrą)
1 a.š medaus arba 2 a.š cukraus aliejaus
500 g. miltų
45 g. sviesto
1 a.š. druskos
7 g. mielių (sausų)
apie 150 ml. labai karšto vandens
apie 150 ml pieno (aš neturėjau, todėl dėjau kefyrą)
1 a.š medaus arba 2 a.š cukraus
- Miltus ir sveistą sutrinti kartu
- Įmaišyti druską ir mieles
- Vandenį, pieną (neturėjau, tad dėjau kefyrą) ir medų sumaišyti ir pilti į bendrą masę.
- Truputį paminkius rankomis, turi gautis labai lipni tešla.
- Palikti ją 1h/1h30min šiltai, kad pakiltų dvigubai.
- Pakilusią tešlą paminkyti ir padalinti į 12 - 16 gumulėlių. (darant gumulėlius, reikėtų rankas pasitepti kaskart miltais, nes tešla begalo lipni).
Prieš dedant gumulėlius į skardą - reikėtų BŪTINAI ją patepti aliejumi ar sveistų, nes kitaip bandelių nepavyks atplėšti nuo skardos:) - Būsimas bandeles, reikia dar 30 min palikti tam, kad jos vėl pakiltų.
- Tada kepti 200 C temperatūroje apie 30 min.
- S k a n a u s ! :)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą