2012 m. sausio 31 d., antradienis

Žemaičių blynai kitaip

Ilgai svajojau apie žemaitiškus blynus.. Svajojau vieną mėnesį.. antrą.. ir po pusės metų nusipirkau Beatos knygą "Metai Beatos virtuvėje". Varčiau varčiau, glosčiau lapus ir užmačiau žemaičių blynų receptą. Pasigaminau.. Ir po ilgo darbo nebenorėjau matyti nei keptuvės nei puodų dar kelias savaites :) Tačiau pasidariau keliems kartams - likusius blynus sudėjau į šaldiklį.. Žinau.. Nesveika.. Bet dažnai daryti jų tikrai nenorėčiau.. Bet, kaip sako Beata "Daryti verta, nes rezultatas puikus ir labai sotus".





  ҉  Žemaičių blynai  ҉

(6 asmenims)
1 kg. 500 gr. bulvių

3 kiaušiniai
2-3 šaukštai miltų
2 šaukštai krakmolo
druskos
pipirų
---
400 g. mėsos (pvz.: faršo)
morkos
svogūno
druskos
pipirų


  • Bulves nuskustas ir perpjautas per pus - išverdame.
  • Kol bulvės verda darome įdarą: pakepiname tarkuotų morkų, svogūną. Tada dedame mėsą, ją barstome druska ir pipirais. Kepame kol iškeps.
  • Kai bulvės išverda - jas košės grustūvu sugrūdame (padarome kaip  bulvių košę, bet tik panašią - joje turi likti gumuliukų).
  • Kiaušinį įmušti į bulves. Įberti druskos ir pipirų ir viską išmaišyti.
  • Miltus sumaišome su krakmolu ir išmaišius berti į bulves.
  • Išmaišyti viską rankomis. Bet dirbti reikia greitai. Padarius - palikti masę.
  • Kokia turi būti tešla? minkštoka - bet ne kaip bulvių košė, ir neturi labai lipti prie rankų. Kad viskas nepradėtų skystėti - neturime ilgai minkyti). Viskas daroma iš atvėsusių bulvių.
  • Iš tešlos formuojame bynus. Į saują imame gumulėlį tešlos ir suplojame, dedame ant jo tešlos šaukštą ir vėl bulvių masės. Užpaudžiame kraštus. Tarp delnų, tarsi cepeliną, paminkome, kad kraštai suliptų. Pavoliojome miltuose ir kepame.
  • S k a n a u s :)

























Komentarų nėra:

Rašyti komentarą