2012 m. sausio 30 d., pirmadienis

Pynutė

Tikra..
Minkšta..
Bulkiška pynutė!
Tikras atrastas lobis mano virtuvėje..




Ši pynutė rado ant mūsų stalo vietą..
Skani, minkšta..
Su ja galima žaisti - įdedi cukraus daugiau - tampa salstelėjusi, nededi - tampa "batoniška".
Bet dėmesio ji verta - vien todėl, kad neiviena parduotuvė tokios nepasiūlys, o dar derėtų prisiminti, kad ir gaminti nėra jau taip ir sudėtinga.. Kaip sakoma "pykšt - pokšt" ir padaryta :)

    ҉  Pynutė  ҉

 500 g. miltų
 1 valgomasis šaukštas cukraus
 2 arbatiniai šaukšteliai druskos
 10 g. mielių sausų (aš dedu šaukštelį su geru kaupu)
 250 ml. šilto vandens
 2 plakti kiaušiniai
 2 valgomi šaukštai aliejaus



  • Viską sumaišyti į vienisą masę.
  • Paminkyti 2-3 min.
  • Palikti pakilti tešlą 1 ar 1h30 min. (kol pakils dvigubai).
  • Vėl truputi paminkyti.
  • Sudaryti pynutę. (Kaip? Padalinti tešlą į tris dalis, kiekvieną dalį padarant tarsi kasą - tiesiog ją ištempiant. Visų "kasų" galus sudeti į vieną "gūzą" ir pinti kasą. Iškart visa tai atliekant ant skardos).
  • Padarytą pinutę dar kildinti 30 min.
  • Kepti 200 C temperatūroje. 35 - 40 min.

    P.S. aš dariau dvi - tačiau antrą kartą - vieną didelę. Man patiko labiau viena didelė - nes joje buvo daugiau "minkštumo".





























Komentarų nėra:

Rašyti komentarą