Begalo skanios, begalo mylimos mūsų namuose.. Geriausios iš geriausių.. Paprasčiausios iš paprasčiausių.. Vertos ir Jūsų dėmesio.. Tikrai..
Šis receptas - laiko patikrintas. Kaip sakoma - pamatai ir seilės tysta. Ir nutyso.. Neviena :)
Šis receptas - laiko patikrintas. Kaip sakoma - pamatai ir seilės tysta. Ir nutyso.. Neviena :)
҉ Naminės spurgytės ҉
400 g. varškės
200 g. miltų
40 g. cukraus
2 kiaušiniai
2 kiaušiniai
1 šaukštelis sodos + šaukštas grietinės
žiupsnelis druskos1 šaukštas degtinės
aliejaus virimui
- Sumaišyti miltus, varškę, cukrų su druska, kiaušinius ir nugesintą sodą (šaukštelį sodos gerai sumaišyti su grietine ir tik tada visą masę supilti į bendrą indą).
- Masę gerai išminkyti.
- Įkaitinti aliejų. Prieš tai įpilant šaukštą degtinės. Jai dėsite į verdantį - aliejus labai šaudys, todėl atsargiai - nenusideginkite.
- Į lėkštutę įsipilti aliejaus, kaskart patepus juo rankas iš tešlos formuoti norimo dydžio kamuoliukus, ir dėti į verdantį aliejų, nepridėti jų per daug, nes spurgos pučiasi, didėja.
- Kai šiektiek paverda viena pusė - spurgytes reikėtu apversti.
- Išvirusias spurgytes pabarstyti cukraus pudra.
- S k a n a u s :)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą