2012 m. sausio 30 d., pirmadienis

Spurgytės



Begalo skanios, begalo mylimos mūsų namuose.. Geriausios iš geriausių.. Paprasčiausios iš paprasčiausių.. Vertos ir Jūsų dėmesio.. Tikrai..
Šis receptas - laiko patikrintas. Kaip sakoma - pamatai ir seilės tysta. Ir nutyso.. Neviena :)


   ҉  Naminės spurgytės  ҉

  400 g. varškės
  200 g. miltų
  40 g. cukraus
  2 kiaušiniai
  1 šaukštelis sodos + šaukštas grietinės
  žiupsnelis druskos
  1 šaukštas degtinės
  aliejaus virimui

  •  Sumaišyti miltus, varškę, cukrų su druska, kiaušinius ir nugesintą sodą (šaukštelį sodos gerai sumaišyti su grietine ir tik tada visą masę supilti į bendrą indą).
  • Masę gerai išminkyti.
  • Įkaitinti aliejų. Prieš tai įpilant šaukštą degtinės. Jai dėsite į verdantį - aliejus labai šaudys, todėl atsargiai - nenusideginkite.
  • Į lėkštutę įsipilti aliejaus, kaskart patepus juo rankas iš tešlos formuoti norimo dydžio kamuoliukus, ir dėti į verdantį aliejų, nepridėti jų per daug, nes spurgos pučiasi, didėja.
  • Kai šiektiek paverda viena pusė - spurgytes reikėtu apversti.
  • Išvirusias spurgytes pabarstyti cukraus pudra.
  • S k a n a u s :)


   















Komentarų nėra:

Rašyti komentarą